AMED TIMES - Ev yapımı yemeklerin en güzel örneklerinden biri olan Bostan Patlıcan Oturtma tarifi, damakları şenlendirecek bir lezzet vaat ediyor. İşte, adım adım hazırlanışı ve püf noktalarıyla bu enfes tarifin detayları...
Malzemeler:
- 2 adet büyük boy patlıcan
- 300 gram kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- Pul biber, karabiber, kimyon, toz kırmızıbiber, tuz
Sosu için:
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Pul biber, karabiber, kekik, tuz
Üzeri için:
- Domates dilimleri
- Biber dilimleri
Yapılışı:
- Patlıcanları alacalı soyun ve bir parmak kalınlığında dilimleyin. Ardından yaklaşık 20 dakika tuzlu suda bekletin.
- Patlıcan dilimlerini sudan çıkarıp kurulayın ve kızgın sıvı yağda kızartın. Daha sonra fazla yağını alması için havlu peçete serili bir tepsiye dizin.
- Bir tavada kıymayı suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine sıvı yağ ekleyip minik doğranmış soğanları ve biberi ekleyerek kavurun.
- Ardından salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Son olarak domatesi ve baharatları ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
- Borcama dizdiğiniz patlıcanların üzerine kavrulmuş kıymayı yayın. İsterseniz birer dilim biber ve domates de ekleyebilirsiniz.
- Sos için kullandığınız tavada salçayı kavurun. Üzerine suyu ve baharatları ekleyip bir taşım kaynatın.
- Hazırladığınız sosu borcama dökün ve patlıcanların üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Piştikten sonra sıcak olarak servis yapın ve afiyetle yiyin.
Bu enfes Bostan Patlıcan Oturtma tarifi, sofralarınıza sağlık ve lezzet katacak. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun!