AMED TIMES - Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, iftar sofralarında içeceklerin önemi bir kat daha artıyor. Ancak dışarıdan satın alınan içeceklerin sağlığa olan etkileri konusunda endişeleriniz varsa, evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay, sağlıklı ve lezzetli içeceklerle susuzluğunuzu giderebilirsiniz. Ramazan şerbeti kansızlıktan hazımsızlığa kadar birçok sağlık sorununa iyi geliyor. İşte size harika bir tarif..
Malzemeler:
8 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker (çok tatlı sevmeyenler bir tık azaltabilir)
1 buçuk su bardağı vişne
10 adet kurutulmuş erik
1 su bardağı kuru üzüm
5 gram taze zencefil
1 adet çubuk tarçın
7 adet karanfil
Hazırlık:
1. İlk olarak, derin bir tencereye suyu aktarın. Kabuklarını soyduğunuz taze zencefil, karanfil ve çubuk tarçını ekleyerek kaynatmaya başlayın.
2. Su kaynamaya başladığında toz şekeri ekleyin ve karıştırın. Ardından, sap kısımlarını tek tek ayıkladığınız kuru üzüm ve eriği tencereye ilave edin. Yaklaşık 5 dakika kadar kaynatmaya devam edin.
3. Son olarak, taze vişneleri ekleyin ve kaynatma işlemine 2-3 dakika daha devam edin.
4.Ocaktan aldığınız şerbet karışımını oda sıcaklığında ılınmaya bırakın.
5.Ilınan şerbeti bir süzgeç yardımıyla süzerek temiz bir sürahiye alın.
6.Şerbeti buzdolabında soğutun ve serinledikten sonra sevdiklerinizle paylaşmaya hazır hale getirin.
Ramazan Şerbeti, hem serinletici hem de sağlıklı bir içecek seçeneği sunarak iftar sofralarınıza lezzet katıyor.