AMED TIMES - Çanakkale ve çevresinde sık sık tüketilen ve patlıcan sevenlerin favorisi haline gelen Zade Kebabı, bölgenin eşsiz lezzetlerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu enfes kebap çeşidi, kırmızı et, patlıcan, patates ve domates gibi sağlıklı ve doyurucu malzemelerle hazırlanıyor.
Malzemeler:
- 300 gram kuşbaşı et
- 5 adet uzun patlıcan
- 1 adet soğan
- 3 adet patates
- 2 adet biber
- 2 adet iri domates
- 5 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
- İlk olarak tavayı harlı ateşe alın ve içine kuşbaşı etleri koyun. Suyunu salana kadar etleri karıştırın.
- Etler suyunu saldığında üzerine 1 su bardağı su ekleyerek yumuşayana kadar pişirin.
- Etler suyunu çektiğinde sıvı yağ ekleyerek kavurun.
- Üzerine doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri sırasıyla ekleyin. Ardından salça ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Rendelenmiş domatesi ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
- Bu esnada patatesleri küp küp doğrayın ve ayrı bir tavada kızartın. Patlıcanları ise uzun ince dilimler halinde kesip çift taraflı kızartın.
- Etli harcın suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın. Üzerine karabiber ve tuz ekleyin. Kızarmış patatesleri de etlerin içine ekleyin ve 10 dakika dinlendirin.
- Patlıcanları küçük güveç kaplarına çapraz bir şekilde dizin. Bir güveçte iki dilim patlıcan olmalıdır. Patlıcanların uçlarını dışarıya doğru sarkıtın ve üzerlerine az miktarda tuz serpiştirin.
- Güveçlerin içerisine etli harçtan koyun ve patlıcanları içe doğru kapatın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında, kaşar peyniri kızarana kadar pişirin.
Zade kebabı nerenin yemeği?
Patlıcan sevenlerin favorisi olacak zade kebabı, Çanakkale ve çevresinde sık sık tüketilir.
Zade kebabı kaç kalori?
Zade kebabının 1 porsiyonunda yaklaşık 280 kalori bulunmaktadır.
Zade kebabı kaç kişilik?
Verdiğimiz malzemelerle zade kebabı 6 kişiliktir.
Zade kebabının hazırlanma süresi ne kadar?
Hazırladığımız zade kebabının hazırlanma süresi 20 dakika pişirme süresi ise 30 dakikadır
Kaynak: AMED TIMES