Yapımcı ve yönetmen İzzet Öz, Balçiçek İlter'in sunduğu Balçiçek ile Şimdi programına konuk olarak katıldı. Programda yapay zekâdan sanata kadar pek çok konuda değerlendirmelerde bulunan Öz, özellikle sağlık teknolojileriyle ilgili dikkat çeken bilgiler paylaştı.

"YAPAY ZEKAYI MÜZİKTE KULLANAN İLK ARKADAŞLARIMI 2000 YILINDA GÖRDÜM"

Yapay zekânın sanatla ilişkisine değinen Öz, bu teknolojinin ilk olarak 2000’li yıllarda müzik alanında kullanılmaya başlandığını belirtti. "Yapay zekâyı 2000 yılında bazı arkadaşlarım müzik için kullanmaya başlamıştı," diyen Öz, teknolojinin geldiği noktaya dikkat çekti.

40 BİN ROBOT HEMŞİRE ÜRETİMİ: BEYİNLERİ YUNANİSTAN'DA YAPILIYOR

Öz, sağlık sektöründe yapay zekâ kullanımına da değinerek çarpıcı bir bilgi paylaştı: “Şimdi de arkadaşım Ali Murat Erkorkmaz ile konuştum. 40 bin adet robot düşünün. 40 bin robot hemşire yapılıyor. Bu 40 bin adet robotun beyinleri Yunanistan’da yapılıyor,” dedi.

Robot hemşirelerin bazı sağlık hizmetlerini de yerine getirebildiğini belirten Öz, bu teknolojinin geldiği noktayı gözler önüne serdi.

KENDİ İNSANLARIMIZA SAHİP ÇIKMIYORUZ

İzzet Öz, Türkiye’de üretken bireylere yeterince destek verilmediğini vurgularken, “Biz kendi mallarımıza, kendi üreten insanlarımıza sahip çıkamıyoruz,” diyerek eleştirilerini dile getirdi. Sanatın her dalına destek verilmesi gerektiğini belirten Öz, üretken insanların önünü açacak projelerin hayata geçirilmesinin önemine de değindi.

Kaynak: Ekol Tv