Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Öğretmenlik Meslek Kanuna Resmi Gazete'de yayınlandı.

ÖSYM'den adaylara uyarı: Diş hekimliği ve eczacılık sınavları 13 Ekim'de ÖSYM'den adaylara uyarı: Diş hekimliği ve eczacılık sınavları 13 Ekim'de

Öğretmenlik meslek kanunu

Öğretmenlerin seçimi, eğitimi, atamaları, hakları ve kariyer basamaklarıyla ilgili düzenlemeleri içeren 38 maddeden oluşan kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun, öğretmen atamalarından eğitim çalışanlarına yönelik şiddette ceza oranlarının artırılmasına kadar birçok önemli konuyu kapsamaktadır.

Milli eğitim akademisi kurulacak

Ogretmen Atamasi 2Jpeg U36Q T J M H G U W7Q C Mkf Y G Qgg

Yeni düzenlemelerle birlikte, öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması ve mesleki gelişimleri için Milli Eğitim Akademisi kurulacak. Akademi, öğretmenlerin yeterliklerini belirleyip güncelleyerek, eğitim programları hazırlayacak. Ayrıca, akademi öğretmen adaylarına dijital yeterlikler ve mesleğin gerektirdiği bilgi ile becerileri kazandırmayı hedefleyecek.

Öğretmen adaylarının eğitim süreci

Öğretmen adayları, akademide hazırlık eğitimi alacak ve her bir teorik dersten en az iki yazılı sınava girecek. Teorik derslerde not ortalaması 100 üzerinden 60 ve üzeri olanlar başarılı sayılacak. Adaylar, başarısız oldukları dersler için ek sınav hakkına sahip olacak. Hazırlık eğitiminin süresi, adayın mezun olduğu yükseköğretim programına bağlı olarak değişebilecek.

Bilsem Ogretmen Okul 3Jpeg T P Ky G Y Z W0 Gv R5Cdr6Vhg

Ödemeler ve sigorta

Kanunla birlikte, öğretmen adaylarına hazırlık eğitimleri süresince her ay belirli bir ödeme yapılacak. Ayrıca, adaylar, sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kapsamına alınacak. Akademiyi başarıyla tamamlayanlar, sözleşmeli öğretmen olarak atanacak ve üç yıllık süre sonunda kadrolu öğretmenlik için başvuruda bulunabilecekler.

Kaynak: Milli Eğitim Bakanlığı