DİYARBAKIR

İftara Diyarbakır usulü sac tava

Abone Ol

AMED TIMES- Diyarbakır mutfağının geleneksel tariflerinden biri olan kuzu etli sac tavası, lezzetli yemek tarifi arayanların favorisi olacak. İşte bu muhteşem tarifin detayları:

Malzemeler:

  • 1000 gram kuzu eti
  • 10 adet domates
  • 6 adet çarliston biber

Hazırlık ve Pişirme:

1.   Kuzu etini uygun bir şekilde hazırlayın. Eğer mümkünse, kaburga kemiğini çıkarın ve eti kuş başı parçalar halinde doğrayın.

2.   Sac tavayı ısıtın ve doğradığınız kuzu etini tavaya alın. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

3.   Eti kızartmak için yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyin. Kuzu eti hafifçe kızarıncaya kadar pişirin.

4.   Ardından, irice doğradığınız biberleri ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.

5.   Biberler biraz ölünce, domatesleri doğrayıp tavaya ekleyin. Tuzu ve doğranmış sarımsakları da ekledikten sonra karıştırın.

6.   Tüm malzemeler iyice pişinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.

7.   Pişme sürecinin sonunda, tavayı ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.

Diyarbakır'ın eşsiz lezzeti olan bu tava, yanında taze Diyarbakır ekmeği ve Ramazan şerbeti ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!