AMED TIMES -17 Temmuz 2024 tarihinde Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde yaşanan gıda zehirlenmesiyle ilgili Başhekim Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl açıklamalarda bulundu.

Akıl,  17 Temmuz 2024 tarihinde Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde yaşanan gıda zehirlenmesi şüphesiyle ilgili olarak, hastane yetkilileri ilk akşam saatlerinde acil servise başvuran hasta sayısının yaklaşık 30 olduğunu bildirerek şu ifadelere yer verdi:" 17 Temmuz 2024 tarihinde hastanemizde yaşanan gıda zehirlenmesi şüphesi  olayı ile ilgili olarak, ilk akşam saatlerinde acil servise başvuran kişi sayısı yaklaşık 30 olmuştur. Enfeksiyon Komitesi'nin değerlendirmesine göre, gıda zehirlenmesinin belirtileri 48 saat, bazı durumlarda ise 72 saate kadar sürebilmektedir. Bu değerlendirmeler doğrultusunda, gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Besin zehirlenmesi şüphesiyle ilk günden bu tarafa benzer şikayet ile başvuran personellerimiz tedavi süreçleri ile ilgili hastanemizce gerekli koordinasyon sağlanarak olayın öğrenildiği ilk andan itibaren gerekli tedbirler alınmış ve bir aksamaya mahal verilmeden süreç yöneltilmiştir.

Bazı basın ve yayın kuruluşlarında çıkan sağlık raporu verilmedi iddialarıyla ilgili olarak, 17 Temmuz 2024'ten bu yana zehirlenme şüphesi şikayetiyle başvuran tüm hastalar detaylı bir şekilde değerlendirilmiş ve hekimlerimiz tarafından gerekli görülen personellere istirahat raporu verilmiştir."

Gerekli işlemler yönetim tarafından yapılacaktır

Atlı, "Hastanemizde yemek hizmetleri yüklenici firma tarafından sağlanmaktadır. Yemek hizmeti, gıda güvenliği ve hijyen kontrolleri açısından yönetim ve idari personelimiz tarafından düzenli olarak denetlenmekte ve takip edilmektedir. Yapılacak idari soruşturma sonucunda herhangi bir ihmal tespit durumunda, gerekli işlemler yönetim tarafından yapılacaktır.

Diyarbakır Umre Turları 2024: Güncel Hac Umre Şirketleri ve Fiyatları! Diyarbakır Umre Turları 2024: Güncel Hac Umre Şirketleri ve Fiyatları!

Gıda zehirlenmesi şüphesine neden olduğu tespit edilen 17 Temmuz 2024 tarihli öğle yemeği numuneleri kurulan komisyon tarafından, saklanma alanlarından alınarak Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Laboratuvar merkezine gönderilmiştir. Bu süreçte yapılan idari incelemeler sonucunda elde edilen tüm bulgular kamuoyuna şeffaf bir şekilde aktarılacaktır" dedi. 

Kaynak: Haber Merkezi