DİYARBAKIR

Bir Diyarbakır lezzeti: Pıçık yemeği

Abone Ol

AMED TIMES - Güneydoğu Anadolu'nun incisi Diyarbakır, sadece tarihi dokusu ve muhteşem kale surlarıyla değil, aynı zamanda zengin mutfağıyla da ünlüdür. Diyarbakır'ın adını duyduğunuzda akla ilk gelen şeylerden biri kesinlikle yöresel lezzetleridir. Diyarbakır’da ün salan yemeklerden biri de olan pıçık yemeği hem pratik olup hem de popüler hale gelmiştir.

Pıçık yemeğinin malzemeleri:

Yarım kilo köftelik bulgur

2 bardak su

1 yemek kaşığı tuz

1 kilogram yoğurt

3 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı pul biber

Bir avuç un (yoğurma işlemi için)

Pıçık yemeğinin yapılışı:

Öncelikle derin bir kaba köftelik bulguru alın.

Üzerine 2 bardak kaynar suyu, tuzu ve tereyağını ekleyin. Karıştırın ve 15 dakika bekletin.

Bulgur suyu çektikten sonra bir avuç un ekleyin ve iyice yoğurun. (Ara sıra ellerinizi ıslatmayı unutmayın.)

Ardından bulguru fındık büyüklüğünde veya ince-uzun şeklinde yuvarlayarak köfte şekli verin.

Hazırladığınız köfteleri kaynayan tuzlu suya atın ve yaklaşık 15 dakika pişirin.

Pişen köfteleri süzün ve servis tabağına alın.

Bir kasede yoğurdu ezilmiş sarımsaklarla karıştırın ve köftelerin üzerine dökün. (Sarımsak sevmeyenler kullanmayabilir)

Son olarak, bir tavada tereyağını eritin ve içine pul biber ekleyerek kızdırın. Hazırladığınız bu karışımı köftelerin üzerine dökün.

Bulgurlu köfteleriniz servise hazır! Sıcak servis yaparak afiyetle yiyebilirsiniz.

Bu tarif, yoğurt ve baharatların mükemmel uyumunu ve bulgurun doyurucu tadını sunar. Üzerine dökülen tereyağlı pul biber ise yemeğe eşsiz bir aroma katar.