Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "2. Ürün Sebze Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında fide desteği alan çiftçiler, sebze yetiştirmeye başladı. GAP Bölge Kalkınma İdaresi'nin finansmanıyla hayata geçirilen proje çerçevesinde, 151 çiftçiye 1 milyon 414 bin 808 lira bütçe ile yüzde 70 hibeli sebze fidesi sağlandı.

300 dönüm alanda sebze ekimi yapıldı

Proje kapsamında 300 dönüm araziye 250 bin lahana fidesi, 360 bin karnabahar fidesi ve 355 bin marul tohumu ekildi. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, Batman'daki 1 milyon dönümlük tarım arazisinin 140 bin dönümünün sulanabilir olduğunu belirterek, "Kentte 32 bin dönüm alanda sebze yetiştiriciliği yapılıyor. Buğday, mercimek ve nohut hasadının ardından sebze üretimini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz" dedi.

Elazığ’da kaçırdığı otobüsle 6 araç ve 2 işyerine çarpan şüpheli tutuklandı Elazığ’da kaçırdığı otobüsle 6 araç ve 2 işyerine çarpan şüpheli tutuklandı

Boş araziler değerlendiriliyor

Aydın, projeyle temmuz ayında buğday, mercimek ve nohut hasadının sona ermesinin ardından boş kalan arazilerin değerlendirildiğini ifade ederek, Batman ve çevre illerin kışlık sebze ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini belirtti. Projenin yaklaşık 300 dönüm alanda yürütüldüğünü ve çiftçilere ek gelir sağlanmasının amaçlandığını kaydetti.

Aydın, "2. Ürün Sebze Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi ile 20 milyon liralık gelir bekliyoruz. Bu da çiftçilerimize ek gelir olacak." şeklinde konuştu.

Çiftçilerden teşekkür

Projeden faydalanan çiftçilerden Fesih Bozkurt, Balpınar beldesinde karnabahar, lahana ve brokoli gibi sebzeler yetiştirdiğini belirtti. Fide desteği için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne teşekkür eden Bozkurt, destek sayesinde daha kaliteli ürünler elde ettiklerini söyledi.

Kaynak: AA