Diyarbakır Kırklar Dağı ziyaretinin yürek burkan aşk hikayesi Diyarbakır Kırklar Dağı ziyaretinin yürek burkan aşk hikayesi

David Baker, ödülün yarısını "bilgi-işlemsel protein tasarımı" alanındaki yenilikçi çalışmaları için alırken, Hassabis ve Jumper, karmaşık protein yapılarının tahmininde kullanılan yapay zeka modeli AlphaFold2 ile ödülün diğer yarısına layık görüldü.

David Baker kimdir?

David Baker, 1962'de Seattle'da doğdu. 1984’te Harvard Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra, 1989'da Berkeley Üniversitesi'nde biyokimya doktorası yaptı. Şu anda Washington Üniversitesi'nde Protein Tasarımı Enstitüsü'nün başkanlığını yürütmektedir.

Amedtımes Davidbaker8

Demis Hassabis kimdir?

Demis Hassabis, 1976'da Londra'da dünyaya geldi. Cambridge Üniversitesi'nden mezun olup, Google’ın DeepMind yapay zeka şirketinin kurucularından biridir.

Amedtımes-951

John Jumper kimdir?

John Jumper ise 1985'te Little Rock, Arkansas'ta doğdu. Lisans eğitimini Vanderbilt Üniversitesi'nde tamamlayarak, Chicago Üniversitesi'nde doktorasını yaptı.

Nobel Ödülleri, 1900 yılında Alfred Nobel'in vasiyeti üzerine kurulmuş olup, fizik, kimya, edebiyat, barış ve tıp gibi alanlarda başarı gösteren kişilere verilmektedir. Her yıl 10 Aralık'ta düzenlenen törenle ödüller sahiplerine takdim edilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi