Yeşilliklerin sağlığa bir çok faydası olduğunu biliyoruz, uzmanlar hepsini beslenmemize dahil etmemiz gerektiğini söylüyor. Fakat yeşilliklerden birinin diğerlerine göre daha yararlı olduğunu biliyor muydunuz?

En faydalı yeşillik tere!

Bu yazıda terenin faydalarını sizin için derledik! İşte terenin faydaları…

Terenin Faydaları Nelerdir?

En faydalı yeşilliklerden biri olan terenin çok sayıda hastalığa iyi geldiği biliniyor.

Terenin olası faydaları aşağıdaki gibidir:

  • Astım belirtilerine iyi gelir.
  • Yüksek tansiyona iyi gelir.
  • Kilo vermeyi destekler.
  • Hastalığa yakalanma riskini azaltır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Sindirim sistemine iyi gelir.
  • Emziren annelere faydalıdır.
  • Kansızlığa iyi gelir.
  • Solunum yollarına iyi gelir.
  • Göz sağlığını korur.

NOT: Terenin bir tedavi yöntemi olmadığı unutulmalıdır. Herhangi bir sağlık sorununda ilk olarak doktora danışılması gerekmektedir.

Tere Neye İyi Gelir?

Terenin Faydalari Nelerdir 3

Tütün kullanımı kemiklerde iz bırakıyor Tütün kullanımı kemiklerde iz bırakıyor

Tere, turpgiller familyasındandır ve yüksek oranda A vitamini, C vitamini, Kalsiyum, Demir, K vitamini , B1 Vitamini, B2 Vitamini, Niyasin, Vitamin B6, Folik Asit, Fosfor, Magnezyum ve çinko içeriyor.

Bu içerikler sayesinde yukarıda listelediğimiz faydaları sağlıyor. Tere neye iyi gelir detaylı bir şekilde bakalım...

1) Astım Belirtilerine İyi Gelir

15-80 yaş aralığında, hafif ila orta derecede astımı olan hastalar üzerinde yapılan bir araştırmada terenin astım belirtilerinde iyileşme sağlayabileceği gösterilmiştir.

2) Yüksek Tansiyona İyi Geliyor

Bir araştırmada terenin hipertansiyonu önleyici etkileri olup olmadığı araştırılmıştır. 3 hafta boyunca 20 mg/kg dozunda tere özü verilen yüksek tansiyon sorunu olan kişilerde tansiyon değerlerinin anlamlı derecede düştüğü görülmüştür.

3) Kilo Vermeyi Destekle

Terenin düşük kalorili yüksek besin değerleriyle birleşmiş olan özellikleri bolca lif, yağ yakımına destek olan vitamin ve mineraller sayesinde vücudun ideal kilosuna inebilmesine destek olur.

4) Hastalıklara Yakalanma Riskini Azaltır

Tere otu çayı nezle, grip gibi soğuk algınlıklarına yakalanma riskini azaltır.

Terenin Faydalari Nelerdir 5

5) Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Günlük diyetinize tere eklemek, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun hastalıklara karşı mücadelesini destekler. Boğaz ağrısına faydalıdır ve balgam sökmeye yardımcıdır.

6) Sindirim sistemine iyi gelir 

Terenin iştah açıcı özelliği vardır. Kabızlık için müshil olarak kullanılır. Terenin tohumlarıyla ve balın karıştırılmasıyla elde edilen kür yardımıyla dizanteri hastalığı tedavi edilebilir. Terenin tohumları suda kaynatılır ve bu su tüketilirse bağırsak hareketini hızlandırır. Bağırsakların temizlenmesini sağlar.

7) Emziren Annelere Faydalıdır

Terenin içerdiği vitamin ve mineraller kadın hastalıklarını düzenlenmesine yardımcı olur. Emziren annelerin süt artışını sağlar. çünkü tere yüksek derecede demir ve protein içermektedir. Genelde tere doğumdan sonra annelere tavsiye edilir.

8) Kansızlığa iyi gelir

Düzenli olarak tüketildiğinde kansızlığı dengeler. Yüksek düzeyde demir içerdiği için kan yapıcı özelliği vardır. Bu özelliği aynı zamanda demir eksikliğinden kaynaklanan kemik hastalıkları, saç dökülmeleri ve kırılgan tırnak yapılarının ortadan kalkmasına yardımcı olabilir.

9) Solunum yollarına iyi gelir 

Tere tohumu çiğnenerek tüketilirse öksürük, baş ağrısı, astım ve bronşit tedavilerinde kullanılabilir. Nefes açıcı özelliği vardır. Hafif nefes daralma sorunlarını ortadan kaldırabilir. Özellikle astım hastalığından kaynaklanan şiddetli öksürükleri azaltabilir.

10) Göz sağlığını korur 

İçerdiği bol miktardaki A vitamini göz sağlığı için önemlidir. Yaşlılığa bağlı olarak ortaya çıkan katarakt hastalığı başta olmak üzere birçok göz hastalığına yakalanma riskini azaltır.

Terenin birçok faydası bulunuyor, lezzeti de cabası. Siz de vücudunuza bir iyilik yapmak için diyetinize tere ekleyin! Nasıl tükettiğinizle ilgili yorumlarınızı veya sorularınızı bize yorumlara yazarak ulaştırabilirsiniz.

Terenin Faydalari Nelerdir 2

NOT: Bu yazıda geçen bilgiler doktor tavsiyesi niteliğini taşımaz. Solunum problemleri, kilo problemleri gibi şikayetleriniz varsa doktora başvurmanızı öneririz.

Editör: Alp Editor