Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, rehberin kadınların toplumsal algılamalarına katkı sağlamayı ve şiddet içeriklerinin meşrulaştırılmasını engellemeyi amaçladığını belirtti.

Şahin, medyanın, kadına yönelik şiddetle mücadelede daha etkili olabilmesi için oluşturdukları etik ilkelere dayalı rehberin, kadın sorunlarına ilişkin toplumsal algıyı şekillendirmek adına önemli bir adım olduğunu vurguladı. Bu rehber, şiddet içeriklerinin toplumda normalleşmesini engellemeyi ve kadınların toplumsal rolüne dair yanlış algıları ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Gündüz kuşağı programlarında yeni düzenleme

RTÜK, gündüz kuşağında yayınlanan programlarda şiddet içeren içeriklerin asla yer almayacağını ve bu tür içeriklerin miktarının normalleştirilmesine izin verilmeyeceğini duyurdu. Ebubekir Şahin, vatandaşlardan gelen şikayetlerin ve kamuoyunun taleplerinin de göz önünde bulundurularak bu düzenlemenin yapıldığını belirtti. Yeni düzenleme, medyanın, şiddet içeren içerikleri etik ve toplumsal duyarlılığa uygun şekilde işlemesini amaçlıyor.

Kadına yönelik toplumsal farkındalık için kamu spotları

Taciz davasında verilen düşük ceza tepki çekti: Failleri cesaretlendirir! Taciz davasında verilen düşük ceza tepki çekti: Failleri cesaretlendirir!

RTÜK, kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla 2022 yılından itibaren kamu spotları hazırladığını duyurdu. Bu spotlarla, toplumda kadına yönelik şiddet ve bu şiddetle mücadele konusunda bilinç oluşturulması hedefleniyor. Ayrıca, yeni yayın tavsiyeleri ile şiddet içeriklerinin medya üzerinden engellenmesi amaçlanıyor.

Ebubekir Şahin, kadına yönelik güçlü mücadelenin medya organları tarafından etik ilkelere uygun şekilde sürdürülmesinin önemine dikkat çekerek, bu adımlarla şiddet içeriklerinin topluma zarar vermesinin önüne geçileceğini ifade etti.

Kaynak: AMED TV