Egzama, sedef ve mantar farklı sebeplere bağlı olarak karşımıza çıkabiliyor. Elbette bu hastalıkların ilaçları var, ama doğanın da bir mucizesi var! Tek damlası bile bereketli olan mucize doğal yağ, bütün yaraları iyileştirmek ve cilt dengesini yeniden kazandırmak için birebir. İşte o mucize: Lavanta yağı!

Lavanta yağının faydalarını sizin için araştırdık! İşte tüm etkileri…

Lavanta Yağının Faydaları Nelerdir?

Lavanta yağının cilde çeşitli faydaları var, özellikle egzama sedef ve mantar gibi hastalıkları iyileştirmek konusunda oldukça başarılı Lavanta yağının faydalarına birlikte bakalım..

1) Akne ve Sivilcelere İyi Gelir

Antibakteriyel özellikleri sayesinde akne ve sivilce oluşumuna neden olan bakterilerle savaşır. Ciltteki bakterileri yok ederek, sivilce ve akne oluşumunu önler ve mevcut sivilcelerin iyileşmesini hızlandırır.

Bir taşıyıcı yağ (örneğin jojoba yağı) ile birkaç damla lavanta yağını karıştırarak sivilcelerin üzerine uygulayın.

Lavanta yağı ile yapılan buhar banyosu da ciltteki gözenekleri açarak akne oluşumunu engeller.

2) Ciltteli İltihabı Alır

Ciltteki iltihaplanmayı ve kızarıklığı azaltır. Egzama, dermatit ve diğer cilt rahatsızlıklarında rahatlama sağlar ve cildin daha sakin ve dengeli olmasına yardımcı olur.

Bir taşıyıcı yağ ile birkaç damla lavanta yağını karıştırarak iltihaplı bölgelere nazikçe masaj yaparak uygulayın.

NOT: Lavanta yağının birçok faydası bulunsa da bir tedavi yöntemi olmadığı unutulmamalıdır. Herhangi bir cilt ya da sağlık probleminde muhakkak doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

3) Yaraların İyileşmesini Hızlandırır

Antiseptik özellikleri sayesinde yaraların enfekte olmasını önler ve iyileşme sürecini hızlandırır. Kesik, yanık ve böcek ısırıkları gibi cilt yaralarının daha hızlı iyileşmesini sağlar. Aynı zaman iz bırakma olasılığını azaltır.

Arı sokmaları, derin kesikler, iltihaplar için birebirdir.

Birkaç damla lavanta yağını doğrudan yara üzerine veya taşıyıcı yağ ile karıştırarak uygulayın.

Lavanta Yaginin Faydalari Nelerdir 3

4) Cilt Tonunu Eşitler.

Cilt tonunu dengeler ve cildin daha eşit bir görünüme kavuşmasını sağlar. Güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri ve ciltteki diğer renk düzensizliklerinin görünümünü azaltır.

Lavanta yağını bir taşıyıcı yağ ile karıştırarak cildinize masaj yaparak uygulayın. Düzenli kullanımda cilt tonunun daha dengeli hale geldiğini gözlemleyebilirsiniz.

5) Cildi Nemlendirir ve Besler

Cildimiz gün içinde bir çok dış etkene maruz kalır ve bunların bir çoğundan etkilenir. Şehrin tozu ve kiri, güneşin kurutucu etkisi ve cildimize yeterli zamanı ayırmamak gibi farklı faktörler cildimizi ihtiyacı olan besinden mahrum bırakabilir.

Lavanta yağı ise cildi derinlemesine nemlendirir ve besler. Kuru ve hassas ciltler için mükemmel bir nemlendirici olan lavanta yağı, cildin nem dengesini korur ve cilt kuruluğunu giderir.

Birkaç damla lavanta yağını hindistan cevizi yağı veya badem yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırarak cildinize uygulayın.

6) Sedef ve Mantara İyi Gelir

Sık rastlanan cilt hastalıklarına iyi gelir. Hem yara izlerini temizler hem de iz kalmasını engeller.

Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır?

Lavanta Yaginin Faydalari Nelerdir 2

Cilt için lavanta yağının faydalarından yararlanmanın birçok yolu vardır. İşte en sık kullanılan yöntemler!

  • Yüz serumu: Gece yatmadan önce, lavanta yağını jojoba yağı veya argan yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırarak yüz serumu olarak kullanabilirsiniz.

  • Cilt toniği: Bir sprey şişesine birkaç damla lavanta yağı ekleyin ve su ile doldurun. Bu karışımı yüz toniği olarak kullanarak cildinizi ferahlatabilirsiniz.
  • Yüz maskesi: Kil maskesi veya doğal yüz maskesi hazırlarken birkaç damla lavanta yağı ekleyerek cildinize uygulayabilirsiniz.

Sizin için lavanta yağının faydalarını ve nasıl kullanılacağını araştırdık. Bu mucize yağı cilt bakım rutininize ekleyerek siz de cildinizi besleyebilir, yaraları iz bırakmadan iyileştirebilirsiniz.

NOT: Lavanta yağının yara bakımı ve iltihaplar için kullanımı yaygındır, fakat bir doktor tavsiyesi değildir. Egzama, sedef, mantar gibi cilt problemleriniz için bir doktora danışmanızı tavsiye ederiz.