Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Yerel Yönetimler Kadın Kurulu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle "Sözümüz bitmedi, şiddeti birlikte durduracağız"  sloganıyla bir yıl sürecek kampanyanın startını verdi. Kampanyaya ilişkin Cemil Paşa Konağı’nda yapılan açıklamaya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak ile kadın belediye eş başkanları katıldı.

Narin Güran davası için sanıklar adliyeye getirildi Narin Güran davası için sanıklar adliyeye getirildi

Deklarasyonun Türkçesini, kayyım atanan Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Sönük, Kürtçesini ise kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Devrim Demir okudu.

Kadına yönelik şiddetin, cinsiyete dayalı ayrımcılık ile ilişkili ve erkek egemen iktidarın besleyip derinleştirdiği toplumsal bir sorun olduğunu belirten Batman Belediyesi Eş Başkanı Sönük, sistematik şiddetin kadınları doğrudan etkilediğini vurguladı. Sönük, kadınlara, çocuklara yönelik şiddet, tecavüz ve istismar her geçen artarken bunun karşısında yeterli koruyucu tedbir ve önlemler alınmadığı gibi kadınların koruyucu mekanizmalardan uzaklaştırılarak şiddete açık bir hale getirildiğine dikkat çekti.

‘Ortak bir kampanya başlatıyoruz’

Yerel yönetimlerin, merkezi yönetimden daha kapsayıcı ve etkin bir yaklaşım sunarak toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlayabildiğini kaydeden Sönük, kampanyaya ilişkin şunları söyledi:

“Bu perspektifle, bu yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde DEM Parti Belediyeleri Kadın Politikaları olarak ortak bir kampanya başlatıyoruz. Bir yıl boyunca sürecek olan bu kampanya, bu topraklarda kadınların kimliğini, iradesini ve direnişini yok saymaya çalışan her türlü eril baskıya karşı güçlü ve örgütlü bir zeminde durmamızı sağlayacaktır. Kadınları yok sayan eril politikalara karşı sesimizi yükseltecek ve kadına yönelik şiddetle mücadeleyi büyüteceğiz! Bu kampanya aynı zamanda, yerel yönetimlerin kadınlara yönelik toplumcu belediyecilik hizmetlerini güçlendirmesi; bu kapsamda kadın sığınakları, kadın danışma merkezleri ile hukuki destek mekanizmalarını yaşama geçirmede önemli bir rolü üstelenecek yapısal çözümler üretmesi için bir zemin oluşturacaktır. Bu dayanışma, yerel yönetimlerde de kadınların taleplerini görünür kılacak, kadınların kolektif direnişini güçlendirecektir.”

Kaynak: DBB BASIN