Yeniden Refah Partisi’nden AK Parti’ye katılan İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, partisindeki geçmişini silmeye başladı. Geçtiğimiz 10 ay boyunca AK Parti’de çalışmalarına devam eden Pamukçu, Yeniden Refah Partisi milletvekili olduğu dönemde verdiği 3 kanun teklifini geri almak için Meclis Başkanlığı'na başvurdu. Pamukçu’nun geri aldığı teklifler arasında sosyal sigorta uzmanlığı ihdas edilmesi, milletlerarası antlaşmaların onaylanmasına dair teklifler ve engelli kontenjanlarının artırılması yer alıyordu.
Abdullah Özdemir, AK Parti İstanbul İl Başkanı olarak belirlendi
AK Parti’nin 8. Olağan Büyük Kurultay sürecinde İstanbul İl Başkanlığı için yapılan değerlendirmede, Abdullah Özdemir adı ön plana çıktı. Bağcılar Belediye Başkanı olan Özdemir, AK Parti camiasında genç, dinamik ve vizyoner bir siyasetçi olarak tanınıyor. Partililer, Özdemir için “İstanbul için olabilecek en iyi il başkanı” yorumunu yaptı. Mevcut İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise 8 Şubat’taki İstanbul İl Kongresi'nde yeniden aday olmayacağını açıkladı.
Asgari ücret zammı ve yoksulluk sorunu: “Zenginlerin tokluk sınırını hesaplayalım"
Son günlerde asgari ücrete yapılan zam, ülke gündeminin önemli maddelerinden biri oldu. DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, asgari ücretle ilgili dikkat çeken bir çıkışta bulundu. Bozan, “Yoksulların açlık sınırı belirleniyor, peki zenginlerin tokluk sınırı neden hesaplanmıyor?” diye sordu. AK Parti hükümetinin, yoksul halkın üzerine yoksulluk ve açlık sınırlarını dayattığını, fakat zenginlerin sınırlarını hesaplamadığını vurgulayan Bozan, “Bakalım zenginler ne kadar daha doysun, kaç ihale alsalar doyacaklar?” diyerek hükümete tepki gösterdi.
İmamoğlu ve Yavaş’a Erdoğan-gül benzetmesi
CHP içindeki Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasındaki farkları gündeme getirdi. Bu farklar, eski Cumhurbaşkanları Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan arasındaki siyaset tarzına benzetildi. Gül’ün daha uzlaşmacı, sakin ve diplomatik bir siyaset tarzı benimsediği, Erdoğan’ın ise daha sert, iddialı ve tavizsiz bir tutum sergilediği ifade ediliyor. İmamoğlu ve Yavaş’ın benzer şekilde birbirinden farklı siyaset biçimlerine sahip olduğu yorumları, kulislerde hızla yayılmaya başladı.
Saadet, DEVA ve Gelecek Partisi arasında "çatı parti" görüşmeleri
Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi arasında ortak bir grup kurma çalışmaları hız kazandı. Üç parti arasında, “çatı parti” ya da “hareket” şeklinde bir yapı oluşturulması yönünde görüşmeler yapılıyor. Konuşulan isimler arasında “Demokrasi İçin Birlik Hareketi” veya “Adalet ve Demokrasi için Hareket” gibi seçenekler yer alıyor. Bu platformda, her parti kurumsal kimliğini koruyacak ancak güç birliği ve işbirliği amacı taşınacak. Şu an için yaklaşık 30 milletvekilinin katılması beklenen bu oluşumun, Türkiye'nin siyasi geleceğinde önemli bir rol oynaması bekleniyor.