AMEDSPOR

Hacıosmanoğlu’nun Diyarbakır’a gelişi ve Amedspor galasındaki dostluk tablosu

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Amedspor-İstanbulspor maçını izlemek için Diyarbakır'a gelmesi, şehirdeki hemen hemen bütün kurum temsilcilerinin Amedspor Gala yemeğinde buluşmasını da sağladı. Maçtan önce şehirde ortaya çıkan dostluk tablosu, gelecek için umut verici.

Abone Ol

AMED TIMES - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Amedspor maçını izlemek için Diyarbakır’a gelmesinin ne kadar önemli olduğunu ve nasıl bir tabloya hizmet ettiğini; Amedspor’un Gala yemeğindeki tablodan görebilmek mümkün. 

Maalesef Türkiye’deki siyasi iklimin, militan ve militarist hali, farklılıkları bir “tehdit ve düşman” algısıyla yönetirken, eşitlik, adalet ve hak noktasında büyük travmaların ortaya çıkmasına neden oluyor. 

Hacıosmanoğlu'nun Amed maçına gelmesi yapılanlara karşı bir tavırdır

Hacıosmanoğlu’nun TFF Başkanı olarak gelişi, Amedspor’un bundan önceki sezonlarda yaşadığı ve bu sezon başında da devam eden; tecrit ve linç etmeye varan ötekileştirme dalgasına karşı bir duruş, bir “dur deme hali” olarak okunursa doğru bir okuma olur herhalde. 

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, seçilmeden önce ;”Eğer seçimi kazanırsam ilk olarak Amedspor’un maçını izleyeceğim, kardeşliği oradan başlatacağım” demişti. 

Şehrin farklı kurum temsilcileri Amedspor galasında buluştu

Seçildikten sonra Diyarbakır’a gelen Hacıosmanoğlu’nun, Diyarbakır’da Amedspor maçını izlemeye gelme gerekçesindeki maksadının, Amedspor’un gala yemeğinde; şehrin farklı kurum temsilcilerinin aynı karelerde buluşması ile vücut bulduğu söylenebilir.  

Hemen hemen her fikirden ve kurumdan temsilcilerin katıldığı gecede, Vali Murat Zorluoğlu ve Belediye Eş Başkanların Doğan Hatun ve Serra Bucak tokalaşması, iş dünyası ve spor camiasının şehrin temsilcileriyle bir araya gelmesi ve hepsinin Amedspor’a destek olmayı ortak nokta seçmesi, önemli ve dikkate değer bir tabloyu işaret etti. 

Kürtçe şarkı söylendi, halay çekildi

Gecede, bu tablonun güzelliğine güzellik katan diğer ayrıntı ise; gözaltı ve tutuklama gerekçesi yapılan Kürtçe şarkıların söylenmesi ve halayların çekilmesiydi. 

“Belki şehre bir film gelir, iklim değişir, Akdeniz olur” mısrasındaki umut gibi, Diyarbakır’daki bu tablo, bir kardeşlik ve eşitlik tablosunun başlangıcı olur mu, bilinmez. Ama korku, şiddet ve güvensizliğin her tarafı sardığı bu süreçte, ortaya çıkan tablonun umut verici olduğu kesin. 

Amedspor ve temsil ettiği bu şehir aslında bu birliktelik ve uzlaşı kültürüne her zaman sahip çıkıtı. Bundan sonra da bu şehre gelen her misafire, misafirperverliğini sergileyecektir. 

Ama Amedspor’un konuk olarak gittiği yerlerde yapılacak olanlar da onların sınavı olacaktır.