AMEDTIMES- Diyarbakır’a özgü tescilli lezzetlerinden olan Diyarbakır Kemikli Kebap’ı, Diyarbakır’ın yöresel ürünleri kullanılarak yapılan yemeklerinden biridir. İşte Diyarbakır Kemikli Kebap tarifi..

Kemiklikabap1

Diyarbakır birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir kenttir. Diyarbakır’da pek çok medeniyetin izlerini görmek mümkündür. Özellikle gastronomi alanında her medeniyetin izleri olduğunu söyleyebiliriz.Diyarbakır’a özgü ürünlerin kullanıldığı tescilli yemeklerinin yelpazesi ise oldukça geniştir. Peki bu geniş yelpazede Diyarbakır Kemikli Kebap olduğunu biliyor muydunuz? Diyarbakır Kemikli Kebap nasıl yapılır, hangi ürünler kullanılır? İşte Diyarbakır Kemikli Kebap..

Diyarbakırkemiklikabapp

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 28.06.2022 tarihinde tescil ettirilen Diyarbakır Kemikli Kebap, Türkiye'de coğrafi işaret tescili alan lezzetlerinden biridir. Diyarbakır’a özgü bu lezzet, sıvıyağ, yoğurt, pul biber ve domates suyu ile terbiye edilen kuzu eti kullanılarak yapılmaktadır. Kebap şişlerine dizilip közde pişirilen ve közlenmiş domates ve sivri biber ile servis edilen Diyarbakır Kemikli Kebap, şehrin geleneksel mutfak kültürünün bir simgesi olduğunu söyleyebiliriz.

Kemiklikebapp

Diyarbakır’da sigara denetimi yapan ekibe şiddet! Diyarbakır’da sigara denetimi yapan ekibe şiddet!

Diyarbakır Kemikli Kebap tarifi

Malzemeler:

  • 175 g kuzu eti (bel ve kaburga eti)
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 12 ml sıvıyağ
  • 25 g yoğurt
  • 2 g pul biber
  • 25 ml domates suyu
  • 5 g tuz

Yapılışı:

  1. Kuzu etini bel ve kaburga kısmından kemikli parçalar halinde kesin.
  2. Sıvıyağ, yoğurt, pul biber ve domates suyunu karıştırarak bir sos hazırlayın.
  3. Hazırladığınız sosu kuzu eti parçalarına sürün ve en az bir saat buzdolabında bekletin.
  4. Kebap şişlerine sırayla domates dilimleri, sivri biber ve terbiyeli kuzu eti parçalarını dizin.
  5. Izgara veya mangalda közleyerek pişirin.
  6. Pişmiş kebapları közlenmiş domates ve sivri biber ile birlikte sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: AMED TİMES