AMED TIMES - Diyarbakır'da, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında İl Sağlık müdürlüklerince mevsimlik tarım işçilerine mobil sağlık hizmetleri sağlanıyor. Bu hizmetler, Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) görev yapan 416 sağlık çalışanından oluşan mobil ekipler tarafından sunuluyor. Ekipler, tarım işçilerinin aşılamaları, sağlık izlemeleri ve çeşitli hastalık taramalarını gerçekleştiriyor.

Sağlık ekiplerinin hedefi: Kırsalda çalışan tarım işçileri

Diyarbakır'ın 17 ilçesinde, kırsalda çalışan tarım işçilerine ulaşmak için mobil sağlık ekipleri, kilometrelerce yol kat ediyor. Ekipler, tarım işçilerinin kaldığı çadırlarda ve tarlalarda sağlık hizmeti sunarak, aile bireylerinin tansiyon ve şeker ölçümlerini yapıyor, kadınların gebelik süreçlerini takip ediyor.

"Devletin verdiği tüm imkanları köylere taşıyoruz"

Çınar 1 No'lu Aile Sağlığı Merkezinde görevli doktor Ebru Önder, "Devletin verdiği bütün imkanları köylere, kırsala götürüyoruz" diyerek mobil ekiplerin önemini vurguladı. Önder, kırsal alanlardaki sağlık muayeneleri ve aşı uygulamaları ile vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verdiklerini belirtti.

Diyarbakır’da yerel tohumların korunması için kütüphane kuruluyor Diyarbakır’da yerel tohumların korunması için kütüphane kuruluyor

Tarım işçilerinin sağlık hizmetine erişimi kolaylaşıyor

Karpuz tarlasında çalışan 41 yaşındaki Mehmet Adıgüzel, "Mobil ekiplerin kırsalda sağlık taraması yapması çok faydalı" olduğunu ifade ederek bu hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca, 1 çocuk annesi Nurten Gül de, "4 aydır tarlada çalışıyoruz. Sağlık hizmeti için kent merkezine gitme fırsatımız olmuyor" diyerek mobil sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekti.

Kaynak: AA