DİYARBAKIR

Diyarbakır'da bir ilk: Glütensiz fırın açıldı

Diyarbakır’da 30 yıldır fırın işleten girişimci, Çölyak hastalarının imdadına yetişerek Diyarbakır'da kentin ilk glütensiz unlu mamuller üreten fırınını açarak hizmete soktu.

Abone Ol

AMED TIMES- Çölyak hastalarının un ve glüten içeren ürünlere karşı duyduğu hassasiyet göz önünde bulundurularak açılan fırın, kentte önemli bir boşluğu doldurdu.

Çölyak hastalığı nedir?

Çölyak hastalığı, vücuda alınan glütenin sindirilememesi nedeniyle ortaya çıkan ve birçok besin ürününden mahrum kalmaya neden olan kronik bir hastalıktır. Glüten içeren un ve benzeri ürünlerden uzak durmak zorunda olan çölyak hastaları, bu nedenle Diyarbakır’da uzun süredir glütensiz ürünlere erişim konusunda sıkıntılar yaşıyordu. Ancak, yıllardır devam eden çağrılar ve çözüm arayışları sonunda karşılık buldu ve çölyak hastaları için büyük bir rahatlama kaynağı olan fırın hizmete girdi.

Yakınlarının yaşadığı sıkıntılardan ilham aldı

30 yıllık fırın işletmecisi Mahmut Yaşa tarafından hizmete açılan fırın çölyak hastalığı olanları sevindirdi. Yaşa, ailesinde de çölyak hastalığı bulunan yakınlarının yaşadığı sıkıntılardan ilham alarak bu önemli adımı attığını söyledi. Eşi ve yeğenlerinin çölyak hastalığına yakalanmasıyla glütensiz ürünlere duyulan ihtiyacı yakından gözlemleyen Yaşa, Diyarbakır’da bu ihtiyacı karşılamak için harekete geçip şehrin ilk glütensiz fırınını açtığını söyledi.