AMED TIMES - Diyarbakır Kampüs Hapishanesinde tutulan mahpuslarda yaşanan gıda zehirlenmesi endişeleri, insan hakları örgütlerini ve baro temsilcilerini harekete geçirdi. Diyarbakır Barosu, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği ve İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi ortak açıklama yaptı.

Mahpuslarla yapılan görüşmelere dayanarak yapılan açıklamada, bayram sürecinde yaklaşık 10 gündür yemeklerde sorunlar yaşandığı belirtildi. Özellikle 23 Haziran 2024 tarihinde servis edilen şinitzel tavuk yemeğinden kötü koku geldiği, su kesintilerinin sıklıkla yaşandığı ve suyun geldiği zamanlarda kirli olduğu ifade edildi.

32 mahpus zehirlendi

Sağlık durumu kötüleşen 32 mahpusun kusma ve bulantı gibi şikayetlerle hastanelere sevk edildiği ve tedavi edildikten sonra taburcu edildikleri bilgisi de paylaşıldı.

“Beslenme koşulları derhal iyileştirilmelidir”

Açıklamada, daha önce de 14 Mayıs 2024 tarihinde benzer bir olay yaşandığı ve gıda zehirlenmesi nedeniyle mahpusların etkilendiği hatırlatıldı. Beslenme koşullarının derhal iyileştirilmesi ve mahpusların temel insani hakları olan sağlıklı ve yeterli beslenme hakkının güvence altına alınması gerektiği vurgulandı.

Kaynak: AMED TIMES