Diyarbakır, zengin mutfağıyla bilinen kadim bir şehir olup, ciğer kebabı en çok tercih edilen lezzetlerinden biridir. Ancak son zamanlarda yapılan denetim raporlarında, ciğere sakatat karıştırıldığı iddiaları gündeme geldi. Ciğer işletmecileri, bunun bazı ustaların dikkatsizliklerinden kaynaklandığını belirtti.
Diyarbakır'da kebap işletmesi sahibi Nizam Erdi, hiçbir esnafın bunu yapacağını düşünmediğini söyledi. Erdi, “Ustaların dikkatsizliği oluyor. Usta sakatat dediğimiz bıçağı kullanır o bıçağa et işler, et işlediği zaman deneylerde çıkıyor. Aslında o bıçakların ayrı olması lazım. Etin bıçağı ayrı, sakatatın bıçağı ayrı olması lazım, ama maalesef ustalarımızın dikkatsizliği bunlara yol açıyor” dedi.
Erdi, denetimlerde yüzdelik belirtilmediği, yüzdeliklerin belirtilmesi durumunda olayın daha net anlaşılacağını dile getirdi. Kuzu ve dana ciğeri arasındaki farkın da kolay anlaşıldığını söyleyen Erdi, “Kuzu ciğeri daha yumuşak olur, dana ciğeri sert ve siyah renkli olur” şeklinde konuştu.