Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehdit eden gıda teröristlerine karşı mücadeleye devam ediyor. Bakanlık, son açıklamasında, özellikle Adana ve Sakarya'da at ve eşek etinin vatandaşa yedirildiği işletmeleri ifşa etti.
Bakanlık tarafından yayımlanan verilere göre, Adana'da 15, Sakarya'da ise 7 işletmenin at ve eşek eti sattığı belirlendi. Antalya, Mersin ve Manisa ise 4’er işletme ile bu tür gıda tağşişlerinin yapıldığı iller arasında yer aldı.
Yapılan incelemelere göre, en yaygın tağşiş türü kırmızı ete at ve eşek eti ile tek tırnaklı ve kanatlı etlerin karıştırılması. Bakanlık, tüketicilere satın aldıkları gıda ürünlerinin etiketlerini, içeriklerini ve firma bilgilerini dikkatle incelemeleri konusunda uyarılarda bulundu.