Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı denetimler kapsamında gıdalarda bulunan zararlı etken maddeleri, bu maddeleri kullanan şirketlerle birlikte ifşa etmeye devam ediyor. Bakanlık, halk sağlığını tehdit eden ürünlerin taklit ve tağşiş yapılıp yapılmadığını belirlemek amacıyla yaptığı incelemelerde, laboratuvar ortamında alınan numuneleri özenle analiz ediyor.
Çikolatada ilaç etken maddesi tespit edildi
Bakanlığın Sağlığı Tehdit Eden Gıdalar listesinde, İstanbul ve Adana’daki firmalarda zararlı maddelere rastlandı. Özellikle, ginseng içerikli çikolatada ilaç etken maddesi, kasap sucuklarında ise tek tırnaklı eti bulundu.
Kaşarda nişasta, tereyağında bitkisel yağ
Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar listesinde ise İstanbul’daki firmalarda taklit maddeler tespit edildi. Tereyağında bitkisel yağ, kırmızı toz biberde yabancı madde ve kaşar peynirlerinde nişasta bulundu.